EINDHOVEN - De politie hield vanochtend een 41-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aan voor een inbraak in een bedrijfspand aan de Nuenenseweg. De man wordt ook verdacht van een bedreiging in een onderwijsinstelling aan de Rachelsmolen eerder deze ochtend. Daarbij raakte een medewerkster lichtgewond. De verdachte zit vast voor verder verhoor en onderzoek.

Bedreiging


De politie ontving vanochtend een melding van een bedreiging in een hogeschool aan de Rachelsmolen. Een medewerkster werd rond 07.50 uur met een mes door een haar onbekende man bedreigd in een toiletruimte van de onderwijsinstelling. Zij raakte lichtgewond aan haar hand de bedreiging vluchtte de man. Wat er precies is voorgevallen moet blijken uit verder onderzoek.

De politie rukte met meerdere eenheden uit. Het vermoeden bestond dat de verdachte zich mogelijk verscholen hield in de hogeschool. In de zoektocht naar de verdachte is de onderwijsinstelling tijdelijk ontruimd. Het hele complex is doorzocht, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Hoewel de toedracht wordt onderzocht, lijkt het niet te gaan om een tegen de school gerichte actie. De medewerkster is aan haar verwonding behandeld en doet aangifte.

Aanhouding inbraak

Later die ochtend, rond 10.00 uur, vond een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Nuenenseweg in Eindhoven. De politie hield de verdachte van die inbraak op heterdaad aan. De man, een 41-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats, voldeed echter ook aan het specifieke signalement van de verdachte van de bedreiging in de hogeschool. Wij hebben het vermoeden dat de man betrokken is geweest bij die bedreiging, maar onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen.

Vervolgonderzoek

De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten aan het politiebureau. Het gaat niet om een medewerker of student van de onderwijsinstelling.