EINDHOVEN - Op 19 maart werd een woning aan de Oostendelaan in Eindhoven beschoten. Na uitgebreid onderzoek sluiten wij niet uit dat de dader een verkeerde woning onder vuur heeft genomen.

Een bewoonster van een woning aan de Oostendelaan in Eindhoven ontdekte in de ochtend van 20 maart een aantal kogelgaten in haar voordeur. De avond ervoor ontving onze meldkamer rond elf uur een melding van een aantal harde geluiden in de directe omgeving van de getroffen woning. Deze melding kon toen niet worden gelinkt aan schoten uit een vuurwapen maar gedacht werd aan het afsteken van vuurwerk.

Vergissing

Wij startten een uitgebreid onderzoek naar de mogelijke schutter. We deden forensisch onderzoek, hoorden betrokkenen en getuigen en gingen op zoek naar eventuele camerabeelden. Vooralsnog is de dader niet bekend geworden. Uit het grondige onderzoek is echter vooralsnog ook geen enkele aanleiding of motief gevonden, dat het beschieten van deze specifieke woning zou verklaren. We houden er daarom sterk rekening mee dat er sprake is van een vergissing. We nemen deze zaak hoog op. De bewoners, waaronder enkele kinderen, zijn erg geschrokken van wat hen is overkomen. Het onderzoek gaat door en richt zich natuurlijk op het vinden van de dader, maar zeker ook op het achterhalen van het beoogde doelwit en wat mogelijk het motief was.

Tips

Mensen die daar mogelijk meer over kunnen vertellen roepen we met klem op zich te melden. Bel de Opsporingstiplijn, 0800-6070, met uw informatie of meld uw tip gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.