EINDHOVEN - Op dinsdag 7 juni deed de politie samen met diverse partners onderzoek op een adres op de Fakkellaan in Eindhoven. Het onderzoek begon na aanwijzingen dat de bewoners betrokken zouden zijn bij hennephandel. Ter plaatse werden twee mannelijke hoofdverdachten, de bewoners, van 28 en 73 jaar aangehouden. Twee andere (mannelijke) aanwezigen van 38 en 52, eveneens uit Eindhoven, werden ook aangehouden.

Drugs-gerelateerde goederen
In de woning trof de politie verschillende goederen aan die in verband gebracht kunnen worden met drugshandel, zoals gereedschappen, sealbags, een geldtelmachine etc. Naar aanleiding van deze vondsten werd ook de woning van beide andere aangehouden mannen, eveneens op de Fakkellaan, onderzocht. Ook werd ca een kilo hennep en ruim 20.000 euro aan cash geld aangetroffen en in beslag genomen.

In beslagname
Er waren opvallend veel luxe goederen op het adres van de oudste aangehouden verdachte aanwezig. Deze verdachte is in verband met eerdere veroordelingen nog een groot bedrag van ettelijke tonnen verschuldigd. In verband hiermee is onder meer een deurwaarder van het CJIB betrokken en zullen diverse goederen in beslag genomen worden.

Integrale aanpak
Als politie, OM en bestuurlijke partners onderschrijven we de stelling dat misdaad niet mag lonen. De gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat niet alleen vanuit het strafrecht maar ook vanuit bestuurlijk perspectief kan worden opgetreden. De gemeente Eindhoven heeft bij aan actie daarom ook deelgenomen en stelt een onderzoek in naar o.a. de bouwkundige staat en aanwezigheid van illegale bouwwerken op de betreffende adressen.