KERKRADE - Roda JC heeft de eerste periode in de keuken Kampioen Divisie afgesloten met een 2-0 zege op FC Eindhoven. De Limburgers klimmen daardoor naar een zevende plaats.

Het was een verdiende zege voor de thuisploeg al moest keeper Bertrams van de gasten in de eerste helft slechts tweemaal handelend optreden. Daarnaast werd hij gered toen een schot van Patrick Pflücke op de kruising uiteen spatte.

Na de rust wist Roda JC het verschil in kracht wel in cijfers uit te drukken. Na tien minuten wist Benjamin Bouchouari een voorzet van Limbombe te verzilveren en nog geen drie minuten later was het Pflücke die nu wel Bertrams kansloos liet met een geplaatst schot. De thuisploeg kreeg nog een handjevol kansen, doch deze leverden geen doelpunten meer op: 2-0.