VELDHOVEN/EINDHOVEN - Een Brabant breed item over diefstal van elektrische fietsen is maandag 15 november te zien in de eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant. Wij tonen beelden van verdachten van totaal vijf diefstallen, waarbij voor duizenden euro’s aan buit werd gemaakt. Verder laten we vanuit de eenheid Oost-Brabant ook beelden zien van twee dames die een vrouw in kledingwinkel vakkundig van haar tas beroven.

Diefstal elektrische fietsen
Veldhoven – In de uitzending laten we bewakingsbeelden zien van meerdere verdachten die op twee momenten, op 21 juni en 10 augustus jl. vanaf de Pleintjes in Veldhoven elektrische fietsen wegnamen. Voor je het weet gaan dit soort fietsendieven er met je dure fiets vandoor en zie je hem nooit meer terug. Vaak worden ze in de directe omgeving in een gereedstaand busje geladen. We stellen u natuurlijk de vraag of u deze dieven misschien herkent, maar we geven ook tips over hoe u er voor kunt zorgen dat uw fiets misschien niet wordt gestolen. En behalve de twee diefstallen in Veldhoven tonen we ook daders van soortgelijke diefstallen van elektrische fietsen in Kaatsheuvel, Tilburg en Moergestel. Het zou jou dure fiets maar zijn…..

Diefstal van tas uit pashokje
Eindhoven – We laten u bewakingsbeelden zien van twee dames die bij een klaarblijkelijk goed georganiseerde actie de tas van een winkelende mevrouw buit weten te maken. Terwijl die nietsvermoedende vrouw aangepaste kleding in en spiegel van een kledingzaak aan de Rechestraat staat te bekijken, gaan de twee dievegges er met haar tas vandoor. Ze werken daarbij als een goed geoliede machine samen. Wie herkent dit tweetal en zet ons op hun spoor?

Bureau Brabant wordt elke maandagavond vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna tot dinsdagmiddag elk uur herhaald.