EINDHOVEN - Vanmiddag raakte 2 medewerkers van de Albert Heijn aan het 18 septemberplein gewond nadat zij iemand aanspraken op winkeldiefstal. Hierop ontstond een worsteling waarbij beide werden gestoken. Een van hen raakte gewond in zijn zij. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling, ze waren niet in levensgevaar.

De verdachte vluchtte direct na het incident weg. In de omgeving werd uitgebreid naar de verdachte gezocht. Ook werd een signalement van de verdachte verspreid. Daarop kregen we al snel een melding dat de man in de buurt was gezien door een alerte burger. In een nabije parkeergarage werd een 37-jarige verdachte aangehouden. Tijdens de aanhouding werden door collega’s twee waarschuwingsschoten gelost. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

In de supermarkt wordt uitgebreid sporenonderzoek gedaan door forensische opsporing en zijn we uiteraard in gesprek met diverse getuigen en omstanders. Onderzoek zal verder uit moeten wijzen wat er precies is voorgevallen in de supermarkt. Hebben wij nog niet met u gesproken en heeft u relevante informatie over het incident voor ons, dan horen we dat graag. Neem contact met ons op via 0900-8844.