EINDHOVEN - Dinsdagavond zijn twee mannen aangehouden voor hun rol bij de rellen in Eindhoven van afgelopen zondag. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 18-jarige en een 30-jarige man uit Eindhoven.

Herkenning
Beide mannen waren afgelopen zondag aanwezig bij de rellen in de Eindhovense binnenstad. De 30-jarige verdachte zou een steen naar een passerende motoragent hebben gegooid en de motor ook hebben geraakt. Gelukkig bleef de collega ongedeerd. De 18-jarige verdachte zou stenen hebben gegooid richting de aanwezige Mobiele Eenheid. Eén van de verdachten kon worden aangehouden na een tip van een burger. De andere na een interne herkenning bij de politie aan de hand van de beelden. Beide verdachten zitten in verzekering voor verder onderzoek.

Dank voor delen informatie
Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Wij doen er alles aan om de relschoppers aan te houden. Inmiddels hebben we al van ruim 1100 mensen tips en/of beelden binnen gekregen. De wens om de politie te helpen bij dit onderzoek is kennelijk erg groot. Als politie zijn wij gewend om iedere tipgever afzonderlijk te bedanken, maar dat is in dit geval ondoenlijk. Daarom willen we langs deze weg laten weten dat we bereidheid tot het delen van informatie enorm waarderen.

Blijf delen!
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.