EINDHOVEN - De politie kreeg op donderdagavond 6 mei twee meldingen van straatroven in Eindhoven. Bij het eerste slachtoffer mislukte de straatroof, maar bij een tweede poging is het de daders gelukt om geld af te nemen onder dreiging.


Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding van de eerste straatroof. Een man had via Marktplaats een afspraak gemaakt om een laptop te kopen. Het ging de ‘verkoper’ echter om het geld en niet om de laptop te verkopen. Het slachtoffer moest, onder druk van een vuurwapen, zijn geld afstaan. Hij duwde het wapen weg en ging er vandoor. Deze beroving is uiteindelijk niet gelukt.

Tweede straatroof
45 minuten later kwam de tweede melding binnen bij de meldkamer van de politie. Deze keer was het wel gelukt. Een 24-jarige man uit Den Haag had ook een afspraak om een laptop te kopen. Toen hij aankwam op de locatie in Eindhoven werd hij met een mes en vuurwapen bedreigd en moest hij het geld afstaan.

Getuigenoproep
We vermoeden dat in beide gevallen gaat om dezelfde daders. We zijn op zoek naar twee licht getinte jongens tussen de leeftijd van 16 en 25 jaar oud. Ze zijn tussen de 1.70 en 1.80 meter lang met een normaal tot slank postuur. Heb je iets gezien in de buurt van de Van Kanstraat of Avocadohof in Eindhoven? Dan komen wij graag met je in contact via 0900-8844.Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden uit de omgeving? Laat het ons dan ook weten.