EINDHOVEN/GELDROP - De politie hield op 11 september rond 15:00 uur een 35-jarige man uit Geldrop aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Johan van Boxtel in 2017. De politie sluit niet uit dat dit onderzoek gaat leiden tot meer aanhoudingen.

Enige tijd geleden kreeg de politie nieuwe informatie binnen, in het onderzoek naar de moord op de destijds 32-jarige Van Boxtel. De Eindhovenaar werd op zondag 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat. De nieuwe informatie bleek dermate tastbaar dat het onderzoek, dat toen niet meer actief was, nieuw leven werd ingeblazen en een speciaal rechercheteam werd samengesteld. Inmiddels heeft dit Team Grootschalige Opsporing (TGO) dus resultaten geboekt. Vanmiddag werd een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden.

De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding voor de schietpartij in het criminele milieu moet worden gezocht.

Tweede verdachte

Zoals op de beelden van die avond te zien is, waren er vermoedelijk tenminste twee personen betrokken bij de moord op Johan van Boxtel. We gaan ervan uit dat de nu aangehouden verdachte één van hen is. De politie doet ook intensief onderzoek naar de tweede verdachte en mogelijke andere betrokkenen en sluit niet uit dat dit onderzoek gaat leiden tot meer aanhoudingen.

Hulp publiek

Als politie en justitie willen we niets liever dan dit misdrijf oplossen. Daarom doen we ook nogmaals een oproep aan het publiek. Wij hopen dat er mensen zijn die na al die tijd nog informatie hebben die ons kan helpen en dat zij dat alsnog willen melden. De kleinste details kunnen ons namelijk helpen. Melden kan volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem (MMA) of één van de andere onderstaande manieren.

Opsporing Verzocht

De moord op Johan van Boxtel is geruime tijd geleden en we begrijpen dat één en ander in uw geheugen wat naar de achtergrond kan zijn gezakt. In juli 2018 werd uitgebreid aandacht besteed aan de moord in Opsporing Verzocht. De bewuste uitzending kijkt u hier.

Wij snappen dat er mogelijk veel vragen zijn over de moord en het huidige onderzoek. In het belang van het onderzoek kunnen we daar echter geen verdere mededelingen over doen.