EINDHOVEN - Zondagavond raakte een 36-jarige Poolse man gewond bij een steekincident op het Lichtplein. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Een 28-jarige verdachte is inmiddels aangehouden.

Rond 19.40 uur kregen we de melding van het steekincident binnen. Toegesnelde collega’s troffen de gewonde man aan waarna hij door de ambulance naar het ziekhuis werd gebracht. De recherche startte direct een onderzoek naar het incident en onderzoekt wat er nu precies is gebeurd en waarom. We hebben diezelfde avond al met diverse getuigen gesproken. Ook zijn er camerabeelden uit de directe omgeving opgevraagd en bekeken.

Verdachte aangehouden
De identiteit van de verdachte werd al snel in het onderzoek vast gesteld. De 28-jarige eveneens Poolse man was nog voortvluchtig en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd vandaag aan het begin van de middag op de Kruisstraat in Eindhoven door oplettende collega’s gezien en aangehouden.

Wat doet de politie bij opsporing?

Als er een strafbaar feit is gepleegd, zoals een steekincident, zoekt de politie naar sporen, bekijkt mogelijk aanwezige camerabeelden, spreekt met getuigen en slachtoffers en houdt waar mogelijk verdachten aan. Alles wat in een politieonderzoek gebeurt, wordt vastgelegd in een proces-verbaal. Afhankelijk van de zwaarte van het misdrijf wordt een onderzoek opgepakt door een politieteam of de recherche. Meer informatie leest u hier.