EINDHOVEN - Maandagmorgen om 6.00 uur is een 35-jarige man uit Weert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij tijdens de avondklokrellen in Eindhoven een prominente rol heeft gespeeld.

De verdachte werd aangehouden in de woning van zijn vriendin aan de Echternachlaan in Eindhoven.

Prominent

De verdachte kwam tijdens het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven op zondag 24 januari diverse keren prominent in beeld. Zo zou hij op het 18-Septemberplein diverse malen de Mobiele Eenheid hebben uitgedaagd. In woord en gebaar beledigde hij collega’s en zocht hij de confrontatie. Ook zou hij diverse stenen in de richting van aanwezige politiemensen hebben gegooid. Tot slot kwam de man ook in beeld als de vermoedelijke dief van een kassalade van de Jumbo Supermarkt op het Stationsplein.

Herkenning
We beschikken over zeer veel beeldmateriaal van de avondklokrellen in Eindhoven. Een groot rechercheteam is op dit moment druk bezig met het onderzoek en het opsporen van de verantwoordelijken. De afbeelding van de 35-jarige man is intern binnen de politie gedeeld. Daarop herkenden diverse collega’s hem en kon hij worden aangehouden. Bij zijn aanhouding werd ook waarde beslag gelegd op zijn personenauto en telefoon. Het geld daarvan kan later gebruikt worden om gedupeerden te compenseren.

Meld jezelf!
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie.


Blijf delen
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.