EINDHOVEN - Voor een 27-jarige feestganger eindigde een leuke avond op de wintereditie van het festival Bontgenoten vorig jaar in een nachtmerrie, toen hem met één klap het zicht uit een van zijn ogen werd geslagen. Het onderzoeksteam hield dinsdag echter, mede na aandacht in opsporingsprogramma’s, een 27-jarige verdachte uit Eindhoven aan. Hij wordt er van verdacht de bewuste klap te hebben uitgedeeld.

Vorige week besteedden de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht aan de ernstige mishandeling. Hierin deden onder andere het slachtoffer zelf en de organisator hun verhaal. Naar aanleiding van de berichtgeving kreeg de recherche een flink aantal tips van getuigen binnen. De verdachte meldde zich vandaag na overleg tussen zijn advocaat en het OM op het politiebureau. Hij werd aangehouden en zit voorlopig vast. Maandag werd in het onderzoek naar de geweldpleging ook al een man aangehouden. De politie onderzoekt diens rol bij het opstootje dat vooraf ging aan de zware mishandeling van het slachtoffer.

Het slachtoffer werd die zaterdagavond in november 2019 zo hard tegen zijn gezicht geslagen, dat hij in één klap het zicht aan een oog verloor.