GELDROP - Een 56-jarige man uit Geldrop is op 4 november aangehouden in Panama. Hij werd in november 2019 veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor grootschalige drugshandel. In afwachting van de inhoudelijke zitting werd hij door de rechtbank onder voorwaarden in vrijheid gesteld, maar de man ging op de vlucht.

De Geldroppenaar gaf leiding aan een criminele organisatie, die zich op grote schaal bezighield met de handel in harddrugs. De organisatie werd op 31 januari 2018 opgerold tijdens een omvangrijke politieactie, waarbij invallen werden gedaan bij woningen en loodsen in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland. Meerdere verdachten werden aangehouden, waaronder de man uit Geldrop.

Rechtszaak
In afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak en onder de voorwaarde dat de man zich zou melden, bepaalde de rechtbank medio 2019 dat hij het proces in vrijheid kon afwachten. De verdachte vluchtte echter naar het buitenland. Op 6 november 2019 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook zijn medeverdachten werden veroordeeld tot forse gevangenisstraffen. De zaak loopt op dit moment in hoger beroep bij het Gerechtshof.

Internationale samenwerking
Onder meer dankzij een nauwe samenwerking met Interpol, werd de verdachte opgespoord en op 4 november 2021 aangehouden in Panama. De Panamese autoriteiten hebben hem uitgeleverd aan Nederland. Het vliegtuig met daarin de man, landde deze ochtend in Nederland, waar hij in hechtenis werd genomen.