EINDHOVEN - Nadat een 36-jarige man uit Eindhoven eind vorig jaar een gevangenisstraf van 7.5 jaar tegen zich hoorde uitspreken koos hij het hazenpad. Gisteravond werd hij door een speciaal aanhoudingsteam in een woning in Eindhoven aangetroffen en aangehouden.


Het is 23 december 2022 wanneer de rechtbank Oost-Brabant hem veroordeelt voor de handel in verdovende middelen en de handel en bezit van vuurwapens. De rechtbank legde voor deze feiten een gevangenisstraf van 7,5 jaar op.

Voortvluchtig

Eerder werd door de rechter bepaald dat hij onder voorwaarden de zaak in vrijheid mocht afwachten. Echter, nadat hij werd veroordeeld meldde hij zich niet en was hij voortvluchtig.

Als een veroordeeld persoon zich na een uitspraak niet meldt, dan is deze persoon zogenaamd voortvluchtig en wordt hij/zij gesignaleerd. De opsporingsdiensten kijken dan uit naar deze persoon. Er worden diverse opsporingshandelingen verricht om de veroordeelde persoon te traceren en ervoor te zorgen dan hij zijn straf niet ontloopt.

Ultieme ontsnappingspoging

Onderzoek toonde aan dat de man zich in een woning in Eindhoven zou bevinden. Omdat de man als vuurwapengevaarlijk te boek stond, trad een aanhoudingsteam de woning binnen om de voortvluchtige aan te houden.

De man probeerde in een ultieme poging aan zijn aanhouding te ontkomen door zich nog onder een grote stapel kussens en lakens te verstoppen. Zijn poging mislukte en hij kan nu starten met het uitzitten van zijn nog openstaande gevangenisstraf.