EINDHOVEN - De politie heeft vannacht in Eindhoven twee personen aangehouden: een 22-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige man uit Helmond. Zij worden verdacht van het uiten van ernstige bedreigingen en het daarbij tonen van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Bij een van de aanhoudingen zijn waarschuwingsschoten gelost.

Rond 01.00 uur kwam er een melding binnen dat een beveiliger op het Stadhuisplein bedreigd was door twee personen. Tijdens het uiten van ernstige verbale bedreigingen zou één van de verdachten ook een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hebben getoond. Toen politieagenten op het plein aankwamen, renden de mannen weg. Eén van hen kon nog op het Stadhuisplein worden aangehouden. De andere verdachte werd ingehaald toen hij in de richting van de Smalle Haven vluchtte. Omdat deze verdachte niet reageerde op instructies, losten de agenten waarschuwingsschoten. Ook werd een politiehond ingezet. Daarop kon de man worden ingerekend.

Beide verdachten zitten van vast voor verder onderzoek.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.