MEPPEL - Op de containerterminal in Meppel zijn in de vroege ochtend van zondag 28 februari zeven verdachten aangehouden voor diefstal. De verdachten uit Eindhoven (6) en Rotterdam (1) knipten in totaal 43 containers open en namen goederen uit minimaal vijf containers mee.

De politie kreeg een melding over een aantal mensen die zich verdacht zouden gedragen bij de containerterminal in Meppel. Medewerkers van het Flexibele Interventieteam van de Landelijke Eenheid gingen ter plaatse en zagen dat verschillende groepjes van twee á drie personen zich bij de terminal ophielden.

Opengeknipte containers
De agenten zagen dat er verschillende containers waren opengeknipt, in totaal 43 stuks. In één van de containers troffen de agenten twee personen aan die dozen aan het klaarzetten waren om weg te nemen. Uiteindelijk is uit minimaal vijf containers daadwerkelijk gestolen.

Zeven aanhoudingen
In totaal zijn er zeven verdachten aangehouden. Zes van hen werden op het terrein zelf aangehouden en eentje op een later moment op de A50 bij Renkum. Zes verdachten komen uit Eindhoven en een zevende uit Rotterdam. Onder hen waren ook enkele minderjarigen.

De verdachten zijn aangehouden voor diefstal en krijgen een bekeuring voor het negeren van de avondklok en de anderhalve meter maatregel.

In verzekering
De verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen na deze termijn op afwachting van hun proces worden heengezonden.