DUIZEL - Er is een zevende verdachte aangehouden voor een woningoverval in Duizel vorig jaar september. De 19-jarige man uit België werd woensdagavond 10 september rond 21.00 uur tijdens een controle bij de grens aangehouden in Bergeijk door de Marechaussee. Hij stond gesignaleerd.

Op 22 september 2020 werd een vrouw in haar woning aan de Dukesvoort overvallen door een viertal in het zwart geklede mannen. De verdachten bedreigen destijds de vrouw en doorzochten geruime tijd haar woning op zoek naar waardevolle spullen. Met de buit op zak verlieten zij het huis, waarna het slachtoffer de overval bij de politie meldde.

Impact
Hoewel de overvallers niet veel geweld hebben gebruikt en het slachtoffer niet hebben verwond, was de impact van deze woningoverval op het slachtoffer enorm.

Eerdere aanhoudingen
Na een korte achtervolging pakte de politie kort na de overval al twee 21-jarige verdachten uit Valkenswaard en Delft op. Vervolgens werden in februari en juli van dit jaar nog vier mannen aangehouden, variërend in leeftijd van 20 tot 25 jaar.

Daarmee was het onderzoek naar de overval dus nog niet afgerond. Uiteindelijk leidde dat tot de aanhouding van deze zevende verdachte. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Zie hier ons eerdere bericht over deze zaak https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/25/09-vrouw-overvallen-in-woning.html