EINDHOVEN - Art Eindhoven zou plaatsvinden in april, maar Nederland was in lockdown. Komend weekend gaat de beurs alsnog door en kunnen kunstliefhebbers hun hart weer ophalen! De organisatie heeft vanzelfsprekend alle RIVM voorschriften toegepast zodat de deelnemers en de bezoekers elkaar coronaproof kunnen ontmoeten.

12 en 13 september strijkt de veelzijdige en verrassende kunstbeurs Art Eindhoven weer neer in het Eindhovense Klokgebouw op Strijp S. Nationale èn internationale Kunstenaars tonen daar hun eigen kunst in de bijzondere omgeving van het Klokgebouw. De deelnemers voor Art Eindhoven 2020 zijn door een vakjury geselecteerd.

Alle kunstenaars zelf aanwezig
Ruim 110 kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun kunst. Bezoekers hebben gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf, zij vertellen graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. Kom genieten van hun werken, gedrevenheid, ideeën. Alle werken zijn te koop, veelal voor betaalbare prijzen.
Art Eindhoven vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven: een oude Philips fabriek die de sfeer van weleer uitstraalt. De industriële en nostalgische omgeving biedt Art Eindhoven een passend decor. Art Eindhoven is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur.

Veiling
Twintig exposanten van Art Eindhoven 2020 stellen een kunstwerk beschikbaar voor een veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel Stichting Kunstweek. Deze stichting is een culturele ANBI (door de overheid aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling) met de volgende missie: het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en de belangstelling voor Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. De veiling is intussen gestart op de website en eindigt op zondag 13 september om 17.00 uur op de beurs.

Er zijn nog tickets in enkele tijdsblokken verkrijgbaar via de website www.arteindhoven.nl/bezoeken.
Op de website staan ook de maatregelen die de organisatie treft om het bezoek aan de beurs soepel en veilig te laten verlopen. De belangrijkste daarvan is, zoals we allemaal al gewend zijn, het houden van anderhalve meter afstand. Dat geldt overigens alleen voor personen, niet voor de kunstwerken natuurlijk!