EINDHOVEN - Afgelopen zaterdag (25 september) kregen ruim 800 vrijwilligers een reanimatietraining in het Philips Stadion. Naast de 800 nieuwe burgerhulpverleners, krijgt Eindhoven dankzij een donatie van de Philips Foundation er ook 44 AED’s bij. Met daarbij het goed werkende landelijke oproepsysteem HartslagNu is Eindhoven de eerste grote Nederlandse stad waarin een ‘6-minutenzone’ mogelijk is. Bij een hartstilstand is het cruciaal dat binnen 6 minuten de juiste hulp wordt geboden.

Burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, was in het Philips Stadion aanwezig om de reanimatietraining bij te wonen. Jorritsma is trots op de stad Eindhoven en de inzet van haar inwoners, die vrijwillig bijdragen aan de hartveiligheid van hun stadsgenoten.

Dekkend netwerk
Het netwerk, dat noodzakelijk is voor een '6-minutenzone', is dekkend als ongeveer 1% van het aantal inwoners een burgerhulpverlener is. Het is belangrijk dat burgerhulpverleners verspreid over de stad wonen. Lokale burgerhulpverleners ontvangen via het landelijke oproepsysteem HartslagNu een oproep, zodra er bij de alarmcentrale van 112 een hartstilstand wordt gemeld. Ook wordt er dan een AED ingeschakeld.