HELMOND - De heer Rob Aarts ontving woensdagavond (28 oktober) een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van Korfbalclub DSC te Eindhoven. De burgemeester liet via een livestream weten dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd de heer Aarts te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij nam na 8 jaar afscheid als voorzitter van DSC.

Later op de avond kreeg de heer Aarts de versierselen opgespeld door zijn echtgenote. Burgemeester Blanksma was hierbij aanwezig, vanwege de coronaregels op gepaste afstand.

De heer Aarts heeft ruim 30 jaar allerlei functies bij de Eindhovense Korfbalvereniging DSC (voorheen KV DETO) bekleed. In 1989 werd hij lid van de korfbalvereniging en werd hij direct trainer/coach. Later werd hij trainer/coach van breedte-korfbalteams en in 1997 bestuurslid technische zaken (1997-2012). In 2012 volgde de logische stap tot voorzitter van de Korfbalvereniging DSC met 450 leden.

Hij initieerde in 2014 het informele overleg tussen de korfbalverenigingen in de Regio Eindhoven. Dit gaf regionaal een geweldige impuls om zo kennis te delen en “Samen Sterker” te worden. De heer Aarts was ook betrokken bij de ontwikkeling van jeugdige talenten door zijn rol in de RTC Zuid van het KNKV (Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond).

Een inspirator en voorbeeld voor het omgaan met vrijwilligers binnen een vereniging. Hij trok zijn vereniging naar een hoger plan zowel in technisch opzicht als het werken aan de belangrijkste kernwaarde: verbinding.