EINDHOVEN - Op zaterdag 2 september worden de nieuwe skatevoorzieningen op het Stadhuisplein officieel geopend. De skateboard obstakels zijn het resultaat van een samenwerking tussen Dynamo, de skate- en BMX-community en gemeente Eindhoven. Op de dag van de opening worden verschillende workshops en wedstrijden gehouden onder begeleiding van ervaren skaters.

Hoe kunnen we de skatevoorzieningen op het Stadhuisplein veiliger en gebruiksvriendelijker maken? Met die vraag begon het traject om de oude skateboard obstakels te vervangen. Medewerkers van de gemeente Eindhoven gingen gezamenlijk aan de slag met Dynamo, 100% skateboardshop en vertegenwoordigers van de skate- en BMX-community. Zo werd er rondgevraagd op ontmoetingsplekken van skaters en BMX’ers en werden meerdere brainstormsessies met ze georganiseerd. Zes nieuwe door SkateOn gebouwde obstakels zijn hiervan het resultaat.

Toegankelijk voor iedereen

De oude skatevoorzieningen op het Stadhuisplein zijn versleten en gedateerd. Bij de nieuwe obstakels is rekening gehouden dat het voor iedereen toegankelijk is. Er zijn bijvoorbeeld obstakels geschikt voor beginners en BMX’ers maar er zijn ook uitdagende obstakels voor gevorderde en ervaren skaters.

Opening 2 september

Tijdens de opening van de skatevoorzieningen op het Stadhuisplein, genaamd ‘Back to the city 2’, zal er van 13.00 tot 14.00 uur een workshop voor kinderen zijn. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn er ‘best trick’ wedstrijden.