EINDHOVEN - Rockfield IM koopt voor één van haar investeerders de hoogste woontoren in Eindhoven conform de hoogste duurzaamheidsnormen van de EU taxonomie Lighthouse wordt een 109-meter hoge woontoren in Strijp-S met 333 vrije sector woningen en 1.100m2 commerciële ruimte. Tevens draagt dit project bij aan de hoogste duurzaamheidsambitie en is volledig afgestemd op de nieuwste EU-taxonomie.

Het gebouw draagt bij aan een CO2 reductie, een hoge energielabel van gemiddeld minimaal A++ en een BENG -14% score. Rockfield zal het gebouw gaan beheren met haar The Cohesion concept, waardoor ook in de exploitatiefase aan de nodige duurzaamheid en sociale eisen zal worden voldaan. Hiermee stelt Rockfield voor haar institutionele investeerder voor de lange termijn het financiële en maatschappelijke rendement veilig.

De ontwikkeling en realisatie van Lighthouse op Strijp S is een langjarige samenwerking tussen Rockfield, Spoorzone BV en aannemer Stam + De Koning Bouw BV, uit Eindhoven. De verduurzaming is vanaf het begin onderdeel geweest van het ontwerp van het gebouw en het voldoet aan de hoogste standaarden.

"We zijn erg enthousiast om hier samen met Spoorzone en Stam + De Koning Bouw een 'best in class' gebouw te realiseren die voldoet aan de doelstellingen binnen het klimaat akkoord van Parijs en verwachten meer soortgelijke projecten toe te voegen aan deze strategie op korte termijn" aldus Wouter van den Eijnden, CEO van Rockfield Real Estate

De bouw start in februari 2022 en de verwachte oplevering is in 2025.