EINDHOVEN - Op maandag 23 januari zijn bij DOMUSDELA de Eindhoven SportAwards uitgereikt. Tijdens dit sportgala won tennisser Paul Haarhuis de Oeuvre Award en zwemster Marrit Steenbergen de Sporter van het jaar award.

Breakdance groep The Ruggeds ging ervandoor met de titel Sportploeg van het jaar. Badmintonster Flora Wang werd benoemd als Talent van het jaar en squashcoach Sjef van der Heijden mag zich Sportcoach van het jaar noemen. Harold Matla van PSV Zwemmen ging naar huis met de Vrijwilliger van het jaar award.

Naast de awards werden ook de sportpenningen uitgereikt aan Eindhovense sportkampioenen. Voor het eerst konden zij dit jaar hun penning laten graveren, met een zelfgekozen tekst. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Tijdens de Eindhoven SportAwards werd tot slot stilgestaan bij het afscheid van de topsportcarrière van Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo. Zij ontvingen van wethouder sport Maes van Lanschot een beeldje, als dank voor bijdrage aan het op de kaart zetten van Eindhoven als zwemstad.

Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht op Eindhovensport.nl

.