EINDHOVEN - Jeugdtheatergezelschap Oortwolk heeft maar liefst drie positieve adviezen voor haar meerjarenplannen 2025-2028 mogen ontvangen. Zowel bij het Fonds Podiumkunsten als bij de Gemeente Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant zijn de plannen gehonoreerd. Artistiek leider Suzanne van der Horst en haar team zijn natuurlijk in de wolken met dit nieuws.


Met Oortwolk maakt Suzanne van der Horst avontuurlijke voorstellingen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de voorstellingen van Oortwolk wordt onze ingewikkelde binnenwereld naar buiten gekiept, zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken. Hoe gênant of eng ook, bij Oortwolk stelen kwetsbaarheid, verlangen of naïviteit juist de show. Oortwolk laat graag dat wat vanbinnen wringt zien, om te tonen dat je niet de enige bent die intern tumult ervaart.

Het gezelschap kende een vliegende start. Sinds de oprichting in 2020 heeft de debuutvoorstelling Behoorlijk boos al meer dan 200 keer gespeeld, en de volgende voorstellingen Mooi voor schut en Het zonnetje in huis touren eveneens door het hele land. Met deze voorstellingen heeft Oortwolk ook de harten van veel Eindhovense kinderen en hun volwassenen gewonnen. In 2023 was Oortwolk genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs.

Suzanne van der Horst: “De inspiratie voor de nieuwe plannen en al een paar jaar lekker op dreef te zijn, halen we uit de kinderen. Ons briljante publiek. En uit boeken, uit films, uit liefde, uit vriendschap en uit al het interne tumult wat ons nu eenmaal mens maakt. Deze drie positieve adviezen zijn een grote erkenning voor het werk van de afgelopen jaren.”

Première in Natlab

Oortwolk is een duurzame samenwerking aangegaan met filmtheater Natlab en kan zich sinds kort huisgezelschap noemen. Op 6 oktober gaat de nieuwste voorstelling Het zonnetje in huis officieel in première in Natlab. Het zonnetje in huis is een hilarische buren-clash van grappig gekibbel en dwaze gebaren, een vrolijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Voor meer informatie: www.theateroortwolk.nl