EINDHOVEN - Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert Stichting Epic Youth diverse online activiteiten in gemeente Eindhoven, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. Het ‘Move It’ voorjaarsvakantie programma staat in het teken van lichamelijke beweging en wordt mede door de jongeren zelf georganiseerd.

· Er vindt een Just Dance Event plaats waar onder leiding van twee danseressen de voetjes van de vloer gaan.
· Verder is er een buiten sport workshop plaats waarbij een professionele sportinstructeur laat zien hoe je te allen tijde fit kan blijven, ook met minimale middelen. Het laat zien hoe je buiten goed kan sporten.
· Ook is er een Zumba workshop waarbij jongeren kennismaken met de bekende dans workout.
· Verder wordt er een Freestyle voetbal workshop georganiseerd met de welbekende flitsende en snelle moves.
· Jongeren kunnen op laagdrempelige en speelse wijze kennis maken met freerunning. Een instructeur heeft een speciaal programma samengesteld voor tieners.
· Veel jongeren gaven aan te willen leren koken en daarom is ook een kook workshop gepland. Een student van de koksopleiding leert jongeren gezonde en voedzame gerechten te bereiden. Deze kook workshop is interactief, waarbij jongeren een kort boodschappenlijstje ontvangen om vervolgens in de keuken thuis de gerechten te leren bereiden.

Deelnemers kunnen mooie prijzen winnen. De kans op prijzen wordt groter naar mate zij aan meer activiteiten deelnemen. Alle activiteiten worden live uitgezonden via het kanaal van Epic Youth: www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar.

Naast deelname aan de activiteiten, worden jongeren zelf verantwoordelijk gemaakt en ondersteund in de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten. Zoals promotionele activiteiten voor de activiteiten, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken, het opzetten en beheren van de technische infrastructuur, het presenteren en becommentariëren van de activiteiten, het beheren van de streams, het beheren van chats en de prijsuitreiking.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting GO fonds. Heb jij nou ook een mooi project die het kunnen meedoen aan de informatiesamenleving vergroot? Ga dan naar www.gofonds.nl.