EINDHOVEN - ONE AND ONE MAKES TWO gaat de samenwerking aan met Ron Vogels. Zo komt het design van Ron op de kleding van ONE AND ONE MAKES TWO te staan. Het idee hierbij is dat als je een kledingstuk koopt, je eenzelfde kledingstuk doneert aan een persoon die dak- of thuisloos is.

Ron Vogels, kunstenaar, de man achter Living Museum 040 en 56 en nu werkzaam voor Springplank, heeft speciaal voor ONE AND ONE MAKES TWO een prachtig schilderij gemaakt. Van dit schilderij is een nieuw design gemaakt voor op T-shirts, sweaters en hoodies. Zodra je een exemplaar aanschaft doneer je eenzelfde exemplaar aan een vriend zonder thuis.

Ron heeft het schilderij de naam ‘inclusief-exclusief-flexibel’ gegeven. ‘Dit schilderij staat voor een stad die meebuigt, meedenkt en openstaat voor iedereen. Een open samenleving waarin ieder mens zijn talenten kan ontdekken zodat we samen lekker verder kunnen. Daarom past het precies bij one and one.’, verteld de geboren en getogen Eindhovenaar.

Zelf is Ron in een mindere periode in zijn leven ook in een daklozenopvang belandt: ‘Ik zag allemaal mensen om me heen die gewoonweg pech hebben gehad, niemand heeft ooit bedacht dat hij/zij dakloos wil worden. In deze periode heeft kunst mij letterlijk gered. Door dit te doen ben ik met zoveel verschillende mensen in aanraking gekomen die me weer op de rit hebben gezet en me weer het gevoel hebben gegeven dat ik er weer bij hoor.’

De gedoneerde kleren gaan naar dak- of thuislozen in Eindhoven. De kledingstukken zullen naar de daklozenopvangcentra en organisaties als het Leger Des Heils, Springplank en Neos gebracht worden. Ron’s missie: alle dak- of thuislozen in Eindhoven voorzien van een trui!
Frank Willems vindt het belangrijk om dak- en thuislozen te steunen en startte daarom ONE AND ONE MAKES TWO: “Zeker in deze corona-periode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. We leven in een tijdperk waarbij niets zeker is. Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Mensen zoals jij en ik, daarom moeten we helpen.”, vertelt hij.

De kledingstukken zijn te bestellen op www.oneonetwo.nl.

Over 56 en Springplank
56, onderdeel van Springplank, is een doorlopend kunstproject van Ron Vogels. Er wordt een maatschappelijk verantwoorde vrijplaats gecreëerd binnen een maatschappelijke opvang, met name voor de mensen die hier verblijven. Maar eigenlijk is iedere Eindhovenaar welkom. De bezoekers kunnen zich hier (her)ontwikkelen, talenten ontdekken en groeien. Hierdoor worden de mensen gelukkiger en zullen zij goede keuzes maken. Ron’s droom is dat iedere buurtbewoner, waar een maatschappelijk opvang is, staat te springen om buren te worden van 56.
Springplank doet sinds 2021 de maatschappelijk opvang in Eindhoven.

Over ONE AND ONE MAKES TWO
ONE AND ONE MAKES TWO is een project dat gestart is in november 2019 door kunstenaar Frank Willems. De kloof tussen mensen die weinig te besteden hebben en mensen die veel te besteden hebben wordt alsmaar groter. En dan zijn er nog mensen die alles kwijt zijn. ONE AND ONE MAKES TWO hoopt een brug te bouwen die de groepen verbindt. Door een kledingstuk voor jezelf te kopen doneer je hetzelfde kledingstuk aan iemand die dat goed kan gebruiken. Hiermee wordt tevens eenheid gecreëerd en zou het mooi zijn als de mensen die ONE AND ONE MAKES TWO dragen ook met elkaar in gesprek gaan! Ieder heeft zijn eigen verhaal.