EINDHOVEN - De wooncrisis, de energiecrisis en de klimaatcrisis schreeuwen om oplossingen! Huisrijk gaat deze crises te lijf door woningen op de markt te brengen die modulair, efficiënt en in korte tijd gebouwd kunnen worden, die nauwelijks energie verbruiken én alle stroom opwekken voor eigen gebruik. Daarmee krijgen bewoners van een Huisrijk woning een zorgeloze energierekening: Op een gemiddelde traditionele woning wordt er met de huidige energieprijzen op 30 jaar tijd alleen al aan gas-kosten ruim 100.000 euro bespaard.

De initiatiefnemers van Huisrijk; Bas, Diederik en Frank, willen niet langer langs de zijlijn staan en verbinden hun netwerk en kennis in de vastgoedmarkt en duurzame bouw, om oplossingen te realiseren voor de uitdagingen van vandaag én morgen. Samen met ontwikkelaars, bouwers en aannemers richten zij zich met hun eerste woningmodel op starterswoningen en sociale woningbouw waar nu de nood het hoogst is.

Met het slim combineren van bewezen bouwmethoden, gebruikmakend van bio-based bouwmaterialen en bestaande kennis om een energie efficiënt woningontwerp te realiseren (ook wel passief bouwen genoemd) biedt Huisrijk een woning die direct inzetbaar is. De woningen zijn ook nog eens aardbevingsbestendig en hebben geen complexe installaties en dure techniek zoals warmtepompen nodig.

Triodos Bank, financieringspartner van Huisrijk, beloond de koper van een Huisrijk-woning door hun laagste hypotheekrente omdat de woning ruimschoots voldoet aan de materiaal- en energie eisen om bij te dragen aan haar klimaat-doelen. Triodos biedt hiervoor, als eerste bank in Nederland, de Biobased hypotheek (https://www.triodos.nl/biobased-hypotheek).

Op dit moment ligt de focus van Huisrijk op de regio Eindhoven en Tilburg om projecten te starten waarvoor vanaf vandaag geïnteresseerden zich kunnen inschrijven op starterswoningbrabant.nl, Huisrijk gaat in samenwerking met projectontwikkelaars, aannemers en gemeenten deze toekomstbestendige woningen een plek geven.