EINDHOVEN - Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt vinden vijftigplussers die hun baan kwijt zijn, nog steeds moeilijk nieuw werk. Een groep vijftigplussers heeft de handen ineengeslagen om daar wat aan te doen. Elke maand organiseren zij in Eindhoven een bijeenkomst om op een ander manier de weg naar werk te vinden. Vrijdagmiddag 15 september 2023 is de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Eindhoven in Pand P.

Deelnemers uit de wijde omgeving van Eindhoven zijn vrijdagmiddag welkom in "Pand P" op de Leenderweg 65.

Jouw nieuwe werkgever binnen handbereik

Stel je eens voor dat Claudia Bouwens jou leert om met één telefoontje aan tafel te komen bij een organisatie die jij kiest. Niet als sollicitant..., maar vooral als mens om te praten met een ander mens, die de functie uitoefent die jij ambieert? Wat zou dat met jouw eigenwaarde doen?

Jouw accu is weer opgeladen na de zomervakantie. Met goede moed ga je (weer) op zoek naar werk. Maar het valt niet mee: een vicieuze cirkel van vacatures zoeken, brieven schrijven en afwijzingen ontvangen. Te oud, overgekwalificeerd, te weinig ervaring, iemand anders sluit beter aan.

Claudia

heeft zelf (meermaals) aanspraak moeten maken op een uitkering. Dat doe je niet uit vrije wil. Zij weet dus als geen ander hoe het is om langs de kant te staan.

En daarbij verandert de arbeidsmarkt continu. Toch houden we op één of andere manier vast aan de routine van solliciteren zoals we allemaal ooit geleerd hebben. Dát kan anders!

Tijdens deze inspiratiesessie neemt Claudia je mee in haar visie, haar waarheid op het gebied van het huidige solliciteren. Je krijgt tips en trucs om anders te denken en het samen te doen.

Weet jij bij welke werkgever jij eens een kijkje achter de voordeur wenst?

Misschien kan Claudia je een ingang bieden. Tijdens deze workshop gaat ze LIVE voor een aantal deelnemers actief aan de slag. Zorg er dus voor dat je jezelf goed voorbereidt, noteer vooraf namen en telefoonnummers en houd je agenda vrij want misschien ben jij de gelukkige voor wie Claudia gaat bellen, waar je bij bent.

Claudia Bouwens heeft misschien wel als grootste talent haar verbindingskracht en helpt ondernemers, organisaties en hun medewerkers graag in hun groei. Het is haar missie om de mindset van mensen te (k)raken. Want laten we eerlijk zijn, vaak sta je zelf in de weg van je succes. Belemmerende overtuigingen als "wie zit op mij te wachten" of de angst voor een nee, weerhouden je om jezelf optimaal te presenteren en die mooie baan te veroveren. Claudia creëert beweging.

Onderdeel van het programma is natuurlijk ook netwerken, want langs die weg kom je als vijftigplusser echt het beste aan tafel bij een werkgever of opdrachtgever.