VALKENSWAARD - Een eeuw geleden richtte Marcelis Smets in mei 1920 Stoommeubelfabriek De Nijverheid in Valkenswaard op. Dat was de start van een familiebedrijf dat nu bekend staat als de Smeva Group, farbikant van innovatieve koel- en vriestechnische oplossingen die bijvoorbeeld iedere supermarktbezoeker in Nederland en daarbuiten dagelijks tegenkomt.


Corona zorgde voor een uitgesteld eeuwfeest dat vandaag in het Evoluon gevierd werd. Bij die gelegenheid overhandigde de commissaris van de Koning, Ina Adema het predicaat 'Koninklijk' aan Charles Smets en directeur Henk Dibbets.

Smeva werd groot onder leiding van Frans Smets die helaas recent overleed. Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger en wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.