EINDHOVEN - Altijd al willen weten hoe iconische woontorens midden in de stad worden gerealiseerd? Zaterdag 17 juni aanstaande, tussen 10:00 en 14:00 uur, zet Stam + De Koning Bouw de poort open van de bouwplaatsen Eurostaete en Groot Hartje voor alle geïnteresseerden, van jong tot oud. Toegang is gratis en de ingang bevindt zich aan de PSV-laan, naast het Philips Stadion.


Het project Eurostaete bestaat uit één laagbouw toren en één hoogbouw toren van 100 meter waarin, in totaal, maar liefst 479 huurwoningen worden gerealiseerd. De realisatie bevindt zich nog in het beginstadium, oplevering staat gepland voor eind 2025. Groot Hartje bestaat uit drie woonblokken met daartussen stadstuinen wat zorgt voor een ontspannen, groen woonmilieu met een stedelijk karakter. In de drie woonblokken komen 260 huur- en koopappartementen en 4 stadswoningen. Bij Groot Hartje is het hoogste punt inmiddels bereikt en staat de oplevering gepland voor medio 2024.

Dit kun je verwachten
De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Bezoekers kunnen over de twee aan elkaar grenzende bouwplaatsen over de steigers en door de ruwbouw lopen met verschillende informatiepunten waar interessante feitjes worden gedeeld. Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van deze projecten heeft Stam + De Koning Bouw ook enkele partners, waaronder Van Aken Architecten, Diederendirrix Architectuur en Stedenbouw,

LEVS Architecten, KWS Infra, VolkerWessels Materieel & Logistiek, Van Santvoort Makelaars en VB&T Nieuwbouw Makelaars, uitgenodigd om hun bijdrage aan het bouwproces te kunnen delen.

Daarnaast kan er ook een grondwerkmachine van binnen worden bekeken, wordt de 100 meter hoge toren van Eurostaete middels een unieke VR-experience zichtbaar en nog veel meer!

Meer informatie is te vinden op

https://www.stamendekoning.nl/nl/over-ons/dag-van-de-bouw