EINDHOVEN -Voordrachten van Poetry International, muzikale performances van Plasma DJ Collective en werk van Design Academy Eindhoven: in het weekend van 20 mei verrast de Bijenkorf Eindhoven onder de naam Het Creatieve Huis iedereen die binnenkomt met kunst en cultuur van lokale makers.

Het Creatieve Huis in de Eindhovense Bijenkorf is de tweede van een reeks cultuur- en kunstweekenden die de Bijenkorf dit hele jaar beurtelings in alle winkels organiseert. Vorig weekend trapte het Creatieve Huis af in de Bijenkorf Rotterdam. Lokale kunstenaars en professionals toveren de winkelvloer om tot een podium en prikkelen je zintuigen met uiteenlopende disciplines, van dans en beeldende kunst tot live radio en een kookshow. Overal waar je komt word je verrast door kunst en cultuur van lokale makers.

The female gaze

Het thema voor dit jaar is de vrouwelijke blik. Een tiental Eindhovense kunstenaars en artiesten laat van 20 t/m 22 mei in de Bijenkorf Eindhoven hun interpretatie van dit thema zien. Zo zet Plasma DJ Collective de eerste verdieping op zijn kop met muzikale performances en exposeert Sectie-C werk van verschillende kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en ambachtslieden. Het volledige programma staat op de website van de Bijenkorf.

"The female gaze – de vrouwelijke blik gaat over diversiteit en intimiteit, het uitlichten van emoties en ervaringen vanuit het vrouwelijke perspectief. Het is een andere manier van kijken, los van gender en hokjes, die aansluit bij waar de Bijenkorf voor staat: een inclusieve plek, waar iedereen bijzonder is." Inge Schmitt, hoofd creatieve strategie de Bijenkorf

Kunst is goed voor ons

Kunst is de ultieme verbinder van mensen en culturen; het genieten van kunst maakt ons zelfs aantoonbaar gelukkiger. Kunst in al zijn vormen heeft een lange geschiedenis bij de Bijenkorf, die al begon in de vorige eeuw. Met Het Creatieve Huis zet de Bijenkorf de traditie van het stimuleren van jong creatief talent voort.