EINDHOVEN - Summa houdt op donderdag 16 mei de informatieavond ‘Werken en leren’. De avond is bedoeld voor geïnteresseerden die naast hun werk willen studeren. Studenten die een zogenoemde bbl-opleiding willen starten, werkzoekenden en werknemers die zich willen om- of bijscholen zijn welkom. Iedereen kan tussen 17.00 uur en 20.00 uur binnenlopen bij Summa aan de Sterrenlaan 10 in Eindhoven.

Tijdens de open avond presenteert Summa als grootste aanbieder van mbo-onderwijs in de regio de mogelijkheden op het gebied van bbl-opleidingen en om- en bijscholingen. Voor volwassenen is er speciale aandacht voor zij-instroomtrajecten; op dat gebied zijn de mogelijkheden binnen Summa groot.

Een aantal brancheorganisaties – waaronder Zorg, Techniek, Logistiek en Bouw – geven voorlichting over het werk in hun branche en de ontwikkelingen daarin. Ook is een aantal adviespartners zoals HuisnaarWerk en Leerwerkloket aanwezig om bezoekers gerichte ondersteuning en adviezen te geven.

Ook krijgen bezoekers meer te weten over hoe je aan een leerbedrijf komt en welke subsidiemogelijkheden er zijn als je je wilt omscholen. Op deze avond wordt ook geleerd hoe een c.v. er uit moet zien en kunnen geïnteresseerden gratis een profielfoto laten maken voor op hun c.v.

Vooraf aanmelden voor de open avond op donderdag 16 mei is niet nodig. Meer informatie vind je op www.summacollege.nl/werkenenleren.