EINDHOVEN - De Graafschap is van de ploegen uit de top vier van de Keuken Kampioen Divisie het minst uit deze speelronde gekomen. Waar SC Cambuur de volle winst pakte en NAC en Almere City FC gelijk speelden daar gingen de Superboeren in Eindhoven in blessuretijd onderuit.

In een enerverend duel leken de gasten in eerste instantie op weg naar een makkelijke zege nadat Elmo Lieftink al na zeven minuten de score opende. Na de gelijkmaker van Jacky Donkor, na een knappe individuele actie, groeide FC Eindhoven echter steeds meer in het spel en maakte het De Graafschap continu moeilijk.

Een klein kwartier na de rust kopte Maarten Peijnenburg na een corner de 2-1 tegen de touwen en dat was op dat moment zeker niet onverdiend. Met nog zes minuten op de klok kopte ook Jasper van Heertum namens de gasten raak en bijna kwam De Graafschap op voorsprong, doch keeper Swinkels wist te redden op een inzet van Daryl van Mieghem.Hhet duel leek op een puntendeling te eindigen, maar daar dacht invaller Pieter Bogaers anders over toen hij diep in blessuretijd knap met links raak schoot: 3-2.