DEN HAAG - Op de vijfde speeldag van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft ADO Den Haag eindelijk de eerste driepunter kunnen bijschrijven. In het Cars Jeans stadion was de ploeg van trainer/coach Sjaak Polak met het kleinst mogelijke verschil te sterk voor PSV.

Na twee nederlagen en twee gelijke spelen begonnen de groen-gelen vol energie aan het duel en men wist goalie sari van Veenendaal dan ook direct aan het werk te zetten bij pogingen van Kirsten van de Westeringh en Jaimy Ravensbergen. PSV werd via de snelle Esmee Brugts eenmaal gevaarlijk, maar keepster Barbara Lorsheyd was paraat.

Halverwege de eerste helft gooide de thuisploeg er ineens een vloeiende aanval die door Van Veenendaal nog maar net tot corner kon worden verwerkt. Deze werd door Nikki IJzerman getrapt en door Amber Verspaget, met het hoofd, op waarde geschat: 1-0. Deze stand hield men tot de rust vast.

PSV ging in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, maar Lorsheyd en de hechte verdediging onder leiding van Gwyneth Hendriks kwam nooit echt in de problemen. Spannend bleef het echter wel en in de uiterste slotfase zelfs bloedstollend, maar Lorsheyd wist zich met twee puike reddingen te onderscheiden waardoor de vreugde na het laatste fluitsignaal enorm was in het Haagse kamp.