ROTTERDAM - Excelsior heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen van Jong AZ. De Kralingers deden dat door in eigen huis met 3-0 te zegevieren over Jong PSV.

Anders dan de eindstand doet vermoeden bleef het duel in Rotterdam nog lang spannend. Nadat topscorer Thijs Dallinga in de tiende minuut de score had geopend bleef die stant lang staan. De goede start kreeg dus geen vervolg al leek ook Jong PSV niet bij machte om het de thuisploeg echt lastig te maken.

Omdat de 1-0 ook na rust lang bleef staan nam de spanning toe, zeker toen de gasten met een slotoffensief kwamen. In blessuretijd sloeg Excelsior echter via goudhaantje Dallinga opnieuw toe waarna ook Couhaib Driouech nog een duit in het zakje deed: 3-0.