EINDHOVEN - FC Barcelona heeft voor de tweede keer de Champions League voor vrouwen gewonnen. In de finale in het Philips Stadion te Eindhoven was de Spaanse kampioen met 3-2 te sterk voor het VfL Wolfsburg van LynnWilms, Dominique Janssen en Jill Roord.

De handige Catalaansen domineerden de eerste helft, maar het waren de Duitsers die tweemaal toesloegen. Door een fraai doelpunt van topscorer Pajor stonden zij al na drie minuten op voorsprong. Hansen en Paredes misten daarop kansen op de gelijkmaker, waarna Popp een volgende dreun uitdeelde.

Barça moest iets doen en voetbalde na rust nog verder naar voren.Via een schot en een kopbal van Guijarro leverde dat al binnen vijf minuten succes op. Barcelona drukte door en na paniek in de verdediging van Wolfsburg voltooide Rolfö de comeback: 3-2.