EINDHOVEN - Een wedstrijd zonder doelpunten in het zaalvoetbal komt slechts zelden voor, maar toch eindigde de topper tussen FC Eindhoven en Hovocubo vrijdagavond met de brilstand. Hiermee verzekerde FC Eindhoven zich definitief van de koppositie en moet Hovocubo de tweede plaats overlaten aan Tigers Roermond.

Met hierna nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie alvorens de play-offs van start gaan, maakten beide zaalvoetbalgrootmachten er een boeiend duel van in de lichtstad. Dat de wedstrijd geen doelpunten opleverde was eigenlijk uniek, want kansen waren er in overvloed. Zeker na de eerste helft had het ook zomaar 3-3 kunnen staan, maar beide doelmannen staken deze avond in bloedvorm. Ook na de rust hadden de twee ploeen de zaakjes verdedigend op orde en bleef het dus zoals het begon: 0-0.

Hovocubo speelt komende vrijdag voor de tweede plaats in de competitie met een thuisduel tegen FC Marlène. Koploper FC Eindhoven sluit dan de competitie af bij Groene Ster Vlissingen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie