EINDHOVEN - In de Keuken Kampioen Divisie leverde het duel tussen de nummers twee en drie, Heracles Almelo en FC Eindhoven het nodige spektakel op. Ondanks twee rode kaarten voor thuisploeg FC Eindhoven hield men stand en komt zo tot op vijf punten van de gasten uit Almelo: 1-0.

Evan Rottier was één van de hoofdrolspelers in het Jan Louwers Stadion. De aanvaller zette FC Eindhoven na een half uur op het spoor van de overwinning door keeper Brouwer te verschalken. Zijn actie jegens Marco Rente leverde hem in de 74e minuut echter ook een directe rode kaart op.

Ook Charles-Andreas Brym kon een aantal minuten later voortijdig gaan douchen. Met twee man minder bleef FC Eindhoven overeind, waardoor Heracles terrein moest prijsgeven op koploper PEC Zwolle.