EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft een goede kans laten liggen om de koppositie in de Keuken Kampieon Divisie over te nemen van PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd tegen Roda JC gaf de ploeg van Rob Penders een 3-1 voorsprong uit handen: 3-3.

FC Eindhoven begon sterk en stond bij de rust al op een 2-0 voorsprong. Mawouna Amevor werkte de bal met wat geluk binnen uit een corner en vijf minuten voor de pauze verdubbelde spits Evan Rottier, die op de positie van de geblesseerde Naoufal Bannis stond, de marge. Collin Seedorf was in de blessuretijd dicht bij de derde treffer, maar doelman Moritz Nicolas stak daar een stokje voor.

Clubtopscorer Dylan Vente van Roda JC bracht de spanning na een klein uur terug met zijn zevende goal van het seizoen, maar kort daarna benutte Ozan Kökçü een strafschop die was verkregen na een overtreding van Nils Röseler op Rottier. Uit een scrimmage maakte Jamie Mpie er nog 3-2 van en in de blessuretijd maakte Vente de comeback van de Limburgers compleet.