EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal en zal daarin Hovocubo treffen. De ploeg van coach Jan Vogels won zondagmiddag het derde duel in de halve finale tegen ASV Lebo met 7-2.

Nadat beide ploegen hun thuiswedstrijd hadden gewonnen moest een derde duel in Eindhoven de beslissing brengen. ASV Lebo van coach Zaïd el Morabiti mochten één helft lang aanspraak maken op de finale. De Amsterdammers kwamen via Saber ben Khalou aan de leiding, maar door een eigen doelpunt en treffers van Saïd Bouzambou en Jordany Martinus liep de thuisploeg uit. Omar Tissoudali bracht vlak voor rust de spanning terug met de aansluitingstreffers.

Na de rust bleken de Brabanders echter een maatje te groot en liep uit Ayoub Boukhari scoorde tweemaal, Bouzambou maakte eveneens zijn tweede van de middag en Bilal Achenteh voltooide zevenklapper.

FC Eindhoven mag het komende vrijdag 10 juni eerst in eigen huis opnemen tegen Hovocubo uit Hoorn. Een week later, op 17 juni, volgt de return in Sporthal De Opgang in Zwaag. Een eventueel derde duel staat gepland voor zondag 19 juni, eveneens in Zwaag.