EINDHOVEN - FC Eindhoven is nog steeds in de race om promotie naar de Eredivisie. Vrijdagavond won de ploeg van trainer/coach Rob Penders het tweede play-off duel tegen De Graafschap met 3-1 na eerder in Doetinchem met 1-1 gelijk te hebben gespeeld. Alle doelpunten vielen in het eerste half uur.

In een sfeervol Jan Louwers Stadion was het Justin Ogenia die na tien minuten de score opende met een fraai afstandsschot. Zes minuten later was het echter alweer gelijk toen doelman Nigel Bertrams zich verkeek op een schot van Mees Kaandorp. De Eindhovenaren stelden snel orde op zaken. In de 22e minuut kon de sterk spelende Charles-Andreas Brym op aangeven van Collin Seedorf voor een hernieuwde voorsprong zorgen en nauwelijks anderhalve minuut later wist Joey Sleegers deze marge naar twee te vergroten.

Na de rust probeerde De Graafschap van alles, maar het geconcentreerd spelende FC Eindhoven, dat in de halve finale de winnaar van ADO Den Haag-NAC treft, kwam niet meer in de problemen.