EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft zich ten koste van Willem II geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Een vroege goal van Ozan Kökcü bleek achteraf genoeg voor de overwinning: 1-0.

De wedstrijd was een minuut en twintig seconden oud toen Kökcü zich ontdeed van Wessel Dammers en vervolgens keeper Joshua Smits kansloos liet. De gasten uit Tilburg hadden nadien het meeste balbezit, maar kwamen nauwelijks door de compacte defensie van de thuisploeg.

Ook na de rust lag het initiatief bij Willem II, maar waren de beste mogelijkheden voor FC Eindhoven. Keeper Joshua Smits hield de Tilburgers nog in de race ondermeer bij een goede poging van Charles-Andreas Brym. Toch kon ook de keeper de uitschakeling van Willem II niet voorkomen, omdat de ploeg van Kevin hofland aanvallend te onmachtig was.