EINDHOVEN - Op de tweede speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal stond er met FC Eindhoven-FC Marlène direct een topper op het programma. De eerste slag werd daarbij geslagen door de thuisformatie van coach Jan Vogels. De Eindhovenaren wonnen met 3-0.

De Heerhugowaarders gingen met het nodige vertrouwen naar Brabant, maar de ploeg van coach Jeroen de Groot kon nooit echt een vuist maken. Bij afwezigheid van Mo Attaibi kreeg het via Stefan Dol en Jordy Cretier wel de eerste kansjes, maar het was de thuisploeg die toesloeg bij een diagonaal schot in de verre hoek van Dennis van den Eijnden. FC Eindhoven had daarna de zaakjes goed op orde. Ze wisten FC Marlène op eigen helft vast te zetten en deze konden zich daar maar moeilijk onderuit voetballen. Waar de thuisploeg tweemaal het aluminium van paal en laat raakte schoot ook Dol nog op de paal, maar het bleef tot de rust bij 1-0.

Na de rust voerde FC Marlène de druk wel wat op, maar al teveel kansen leverde dit niet op. FC Eindhoven bleef gevaarlijk in de omschakelingen nadat Said Bouzambou de 2-0 achter keeper Barry de Wit had geschoten leek het Heerhugowaardse verzet gebroken. Men probeerde het nog wel door bij balbezit een extra veldspeler in te schakelen, maar hiervoor kreeg men het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Bouzambou zijn tweede van de avond maakte: 3-0.

FC Eindhoven - FC Marlène 3-0 (1-0)
4. Van den Eijnden 1-0
28. Bouzambou 2-0
35. Bouzambou 3-0

Jong FC Marlène
De beloften van FC Marlène speelden hun eerste competitiewedstrijd uit bij Scagha ’66. De ploeg van Edward van Gils en Raoul Polnaja nam in Schagen brutaal een 0-2 voorsprong, maar stond bij rust met 4-2 achter om uiteindelijk met 6-4 te verliezen. Tom Hofkamp, vele jaren uitkomend voor FC Marlène, scoorde driemaal voor de thuisploeg.

FC Marlène VR1
De vrouwen van FC Marlène zijn de competitie in de Eredivisie begonnen met een driepunter. In Sporthal Waardergolf won de ploeg van Monique van der Rijst met nipt verschil van ZVG Cagemax (2-1).