EINDHOVEN - Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Eredivisie Vrouwen heeft FC Twente alsnog de koppositie weten te pakken. De regerend kampioen van 2019, een jaar later eindigde de competitie eerder wegens corona, deed dat door PSV op De Herdgang met 1-2 te kloppen.


Na een moeizame competitiestart levert de ploeg van Tommy Stroot een knappe prestatie. Waar zowel Ajax als PSV zich tussentijds versterkten door het terughalen van enkele internationals naar de Nederlandse competitie groeide FC Twente gedurende de competitie. Vlak voor de winterstop wist men beide topclubs te verslaan en ook dit jaar is de veel scorende Enschedese machine goed op dreef.

Tegen PSV zat het venijn hem in de staart. Na een doelpuntloze eerste helft opende de handige Esmee Brugts op aangeven van de net ingevallen Pattiwael namens PSV de score. Slechts zes minuten bleef die stand staan toen Mandy van den Berg ongelukkig haar eigen keepster passeerde. Tien minuten voor tijd viel de beslissing toen Fenna Kalma uit een assist van Sisca Folkertsma de eindstand op 1-2 bracht.

FC Twente eindigt zo de reguliere competitie met een punt voorsprong op Ajax en PSV. ADO Den Haag is de vierde deelnemer aan de play-offs.