VOLENDAM - FC Volendam heeft zondag de vierde competitiezege op rij geboekt en is al zeven duels ongeslagen. In het eigen KRAS Stadion werd er met 2-0 gewonnen van FC Eindhoven. Beide goals vielen al voor de rust.

Bij FC Volendam keerde verdediger Micky van de Ven na maanden blessureleed weer terug in de basiself. En bijna bekroonde hij dat na twintig minuten met de openingstreffer. Na voorbereidend werk van Marco Tol, vond de verdediger doelman Swinkels op zijn weg. Vlak daarna viel de 1-0 alsnog. Nick Doodeman kwam door aan de rechterkant, trok naar binnen en krulde de bal fraai langs de kansloze Swinkels. Een verdubbeling van die score volgde snel toen Samuele Mulattieri werd gevloerd door Bart Biemans. Aanvoerder Boy Deul toonde zich koelbloedig vanaf elf meter.

Na de rust kroop FC Eindhoven iets meer uit de schulp, maar echt verontrusten konden zij keeper Nordin Bakker niet. Mulattieri en invaller Martijn Kaars, die op de paal mikte, kregen nog goede kansen om de score verder uit te bouwen, doch het bleef bij 2-0.

FC Volendam - FC Eindhoven 2-0 (2-0)
25. Doodeman 1-0
36. Deul (pen.) 2-0