VOLENDAM - FC Volendam trad op een winderige vrijdagavond aan tegen de beloften van PSV. In een moeizame wedstrijd wisten de Volendammers in de laatste tien minuten toe te slaan. Bij een 2-2 stand brak Nick Doodeman de ban met een wonderschoon doelpunt. De score liep nog uit tot een 4-2 overwinning. De mannen van Wim Jonk hebben het puntenaantal van vorig jaar, nu al verbroken. Destijds bedroeg dat totaal 41 punten, nu staat de teller al op 43 punten. De ongeslagen reeks wordt bovendien uitgebreid naar elf wedstrijden.

Nordin Bakker moest na ruim vijf minuten ingrijpen op een inzet van Mathias Kjølø. De aanvaller van Jong PSV schoot de bal richting de kruising, maar Bakker had een uitstekende redding op de Eindhovense inzet. Het antwoord van de thuisploeg volgde spoedig. Francesco Antonucci kreeg de bal in kansrijke positie aangespeeld, maar kon zijn poging niet genoeg richting de hoek sturen. De Volendammers bleven het doel van de gasten bestormen. Nick Doodeman zette goed voor richting Derry John Murkin, maar laatstgenoemde kon de bal net niet raken. Het aanvallen van de gastheren werd beloond.

Antonucci scoorde op fraaie wijze de 1-0 voor de Volendamse equipe. De middenvelder kon aanleggen vanaf de rand van de zestien meter, waarna hij de keeper kansloos liet in de verre hoek. Door te scoren, deed hij dit al voor de vierde wedstrijd op een rij. Na een half uur kon de balans al enigszins worden opgemaakt. Het was vooral Volendam dat de aanval zocht en Jong PSV dat verdedigde en hoopte op een snelle uitbraak. De wedstrijd stond na 33 minuten spelen ineens in een ander daglicht. Maxime Soulas tackelde namens Jong PSV de doorgebroken Martijn Kaars en kreeg een rode kaart van scheidsrechter Gansner.

De vrije trap van Gijs Smal kon door de Eindhovense goalie worden gepakt. Een tien koppig Jong PSV wist op gelijke hoogte te komen door Richard Ledezma. De linksbuiten kreeg de bal aan de rand van de zestien aangespeeld en krulde de bal meedogenloos om Bakker heen. Antonucci kwam nog tot een schot, maar dat was niet krachtig genoeg om keeper Roulaux te verrassen.

Ommekeer
Kaars kreeg een kleine vijf minuten na de theepauze een behoorlijke kans om de Volendammers opnieuw op voorsprong te zetten. De diepe spits faalde oog in oog met de doelman. Aan de andere kant ging het ineens snel. Boy Deul speelde verkeerd in, waardoor Ledezma kon onderscheppen. De buitenspeler van Jong PSV deed wat Kaars aan de andere kant naliet: scoren. Eenmaal bekomen van de tegentreffer gingen de mannen van Jonk zoeken naar de gelijkmaker. Deze werd bijna in twee instanties gemaakt. Eerst via Doodeman, wiens poging door een block op de lat landde, en Deul waarbij hij de bal over het doel van Roulaux schoot.

De Volendammers wisten uiteindelijk na ruim een uur de gelijkmaker te maken. Linksback Smal ontving de bal aan de rand van de Eindhovense zestien meter en plaatste deze in de verre hoek. De Noord-Hollanders probeerden de druk nog extra op te voeren in de laatste tien minuten van het duel en dat betaalde zich uit. Nick Doodeman schoot vijf minuten voor tijd wonderschoon binnen om de punten in Volendam te houden. Martijn Kaars bracht met nog een doelpunt de kers op de Volendamse taart. Door de overwinning van Volendam en het verlies van Cambuur is het gat met de koploper nu nog slechts twee punten.

FC Volendam - Jong PSV 4-2 (1-1)
14. Antonucci 1 - 0
43. Ledezma 1-1
50. Ledezma 1-2