VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond met ruime cijfers van Jong PSV weten te winnen. Na een 0-0 ruststand bleek de ploeg van trainer/coach Wim Jonk na rust op schot: 5-1.

FC Volendam scoorde in de voorgaande zes duels slechts vijf keer en had ook tegen de PSV-beloften de grootst mogelijke moeite een bres te vinden in de muur die de Eindhovenaren hadden opgebouwd. Kansen bleken dan ook schaars en men ging dan ook met 0-0 rusten.

Toen de ban kort na rust gebroken werd door een fraai schot van Francesco Antonucci moesten de gasten eruit komen en met die ruimte wist de thuisploeg in het laatste half uur wel raad. Boy Duel wist binnen tien minuten tweemaal het net te vinden en besliste het duel waarbij de laatste ontstond na een mooie vlot lopende aanval. In de slotfase wisten ook de debutanten Samuele Maluttieri en Giannis Iatroudis nog een duit in het zakje te doen terwijl tussendoor Kjølø de Eindhovense eer wist te redden: 5-1.