ROTTERDAM - Koploper Feyenoord heeft in de topper tegen PSV op de valreep een punt weten te pakken. De Eindhovenaren kwamen in het enerverende duel in De Kuip met 0-2 voor, maar door treffers van invaller Jahanbakhsh in de slotfase werd het uiteindelijk 2-2.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en had aanvankelijk weinig te duchten van PSV. De koploper zocht de aanval en was in de openingsfase via Gimenez en Kökçü gevaarlijk. Toch keek de thuisploeg na acht minuten tegen een achterstand aan. Na balverlies van Kökçü belandde de bal via Simons bij El Ghazi,die diagonaal raak schoot. El Ghazi viel even later geblesseerd uit en dat gold ook voor Mwene, die door debutant Van Aanholt vervangen werd.

Feyenoord herstelde zich snel van de tegenslag en trok weer ten aanval. Dat leverde goede kansen op en met name Gimenez en Paixão waren dicht bij de gelijkmaker. PSV was via Simons gevaarlijk.

Feyenoord ging na rust vol door. Gimenez en Timber kregen enorme kansen, maar vonden beiden de sterk keepende Benitez op hun weg. Na ruim een uur moest PSV met tien man verder na een harde charge van Obispo. Feyenoord gaf nog meer gas,maar uit de eerste de beste counter scoorde de net ingevallen debutant Hazard. Feyenoord gaf niet op en Jahanbakhsh bezorgde de thuisploeg nog een punt. Eerst kopte hij raak en diep in blessuretijd vond hij met een schitterend schot wederom het net.