ALMERE - Er lijkt maar geen einde te komen aan de negatieve reeks waarin Almere City FC verkeert. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer Gertjan Verbeek in een doelpuntrijk duel opnieuw onderuit. Jong PSV was in het Yanmar Stadion met 3-5 te sterk.

Almere City FC lijkt op geen schim meer van de ploeg die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig was. Na twaalf wedstrijden staat de ploeg van Verbeek voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie. Ook tegen Jong PSV rammelde het aan alle kanten al hield men tot de rust nog redelijk stand.

De thuisploeg kwam zelfs tweemaal op voorsprong, eerst via Ilias Alhaft en vervolgens door Maarten Pouwels. Net zo vaak kwamen de PSV-beloften terug, door doelpunten van Johan Bakayoko en Ismail Sabairi waardoor men met 2-2 ging rusten.

Na de rust ging er echter van alles mis aan Almeerse zijde en de defensie kreeg met name geen grip op aanvaller Dante Sealy die het voor elkaar bokste om een spatzuivere hattrick te produceren. Dat Pouwels in de slotfase nog een strafschop benutte was slechts een doekje voor het bloeden voor de thuisploeg: 3-5.