EINDHOVEN - FC Volendam heeft opnieuw twee punten laten liggen in de titelstrijd van de keuken Kampioen Divisie. Aan de inzet lag het in ieder geval niet in het uitduel bij Jong PSV want de ploeg van Wim Jonk bleef tot het eind strijden voor een goed resultaat, maar was ongelukkig in de afwerking: 2-2.

Het werd op De Herdgang een enerverend duel met kansen over en weer. Bilal Ould-Chikh bracht de Volendammers met een afstandsschot op voorsprong in de 25e minuut, maar door een overtreding van keeper Stankovic krijgt men nog voor rust een strafschop tegen. maxi romero toont zich koelbloedig vanaf elf meter waardoor men met 1-1 gaat rusten.

In de tweede helft komt FC Volendam op een hernieuwde voorsprong als Robert Mühren compleet vrij kan inkoppen. Lang blijft die stand niet staan als Romero vijf minuten later zijn tweede van de avond maakt. In het laatste half uur doet FC Volendam er alles aan om de zege alsnog binnen te halen en dat levert nog de nodige kansen op aanbeide kanten, doch een winnaar valt er niet.

FC Volendam staat met nog vijf wedstrijden te gaan op zes punten van koploper Emmen en heeft drie punten voorsprong op de nummer drie, Excelsior. Komende vrijdag 8 april speelt men een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.